Jeg har skrevet en bog!

Hvis du følger med på Instagram (@vaskavullaknit) så ved du, at jeg har brugt de sidste 2 år på at skrive en bog. Og nu er den ikke alene færdigskrevet og færdigredigeret - lige om lidt er den også færdigtrykt og ligger i butikkerne, og jeg glæder mig rigtig meget!

De første ideer til bogen kom allerede dengang, jeg selv lærte at strikke, og jeg ikke kunne finde nogen opskrifter at strikke efter, som jeg forstod og som tog mig som begynder seriøst. Siden er meget vand løbet gennem åen, og i dag findes der, især i løssalg, rigtig mange opskrifter, som man som nybegynder kan kaste sig over. 

Ikke desto mindre blev jeg allerede som ny strikker ramt af den konservatisme, der til tider præger strikkefaget; at der er ting, der skal gøres på en bestemt måde for at være "rigtige", at man skal kunne forså det der kodesprog som strikkeopskrifter nogle gange er skrevet på, at man forudsætter at folk ved, hvad der er op og ned på deres strikketøj når de starter, og derfor ikke gider at informere om, hvorvidt man er ved at strikke en arm eller en halsudskæring osv.

Det er en tankegang, som jeg har forsøgt at komme langt væk fra - faktisk helt over i det modsatte hjørne (også i mine løsopskrifter, men det ved du måske allerede, hvis du har strikket efter dem). Det betyder ikke, at jeg ikke værdsætter mange af de dyder, der er forbundet med det klassiske håndarbejde, men jeg vil bare gerne have, at alle skal være med og nyde godt af, hvor fedt det er lave sine egne ting - uden fra start at blive skræmt væk af strikkelatin og løftede pegefingre. Og ikke mindst; at man som begynder kan strikke flotte og anvendelige ting i stedet for en masse halvkluntede pulsvarmere med glitter-pompomer eller andet mere eller mindre uanvendeligt, der synes at præge begynderbøger. 

Så derfor har jeg skrevet en bog helt uden forkortelser. Med indledende opskriftsforklaringer. Med billeder af teknikker, der ikke er så kendte og med rigtig meget "you can do it"-ånd i. Bogen er til trods for dette pædagogiske princip ikke kun skrevet til begyndere men til alle, og mit håb er, at selv garvede strikkere måske kan lære noget eller om ikke andet så se håndværket fra en lidt anden og mere legende vinkel. 

Bogen fik allerede i sin spæde begyndelse sin titel Ingen strikkedarer, som min muntre mand fandt på;) Senere kom en meget populær opskrift, der hedder Ingen Dikkedarer til (lavet af dygtige Mette/PetiteKnit), men vi har valgt at holde fast i den oprindelige titel, da det er præcis den legende titel og den uformelle stemning, som jeg ønsker at viderebringe og som sætter tonen for min bog. Så derfor er det stadig Ingen strikkedarer, og hvis du gerne vil læse den, så udkommer den d. 12/2 fra forlaget People's Press. Man kan allerede nu forudbestille den hos blandt andet Saxo https://www.saxo.com/dk/ingen-strikkedarer_thea-rytter_hardback_9788771599589

Jeg håber, at I vil tage godt imod den, og jeg deler selvfølgelig meget mere, når bogen er udkommet. 


Leave a comment